Artykuł w czasopiśmie
Brak miniatury
Licencja

CC-BY-NC-NDCC-BY-NC-ND - Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych

How to Frame Edible Art

Autor
Andrzejewski, Adam
Data publikacji
2018
Abstrakt (EN)

The question of whether food is art depends primarily on the definition of art that we agree to accept. The article proposes a model that helps us to focus our mind on what could be, and how we should understand the art of food, if we accept, having applied a fairly liberal theory of art, that food can actually be art. It is argued that there are no methodological or factual constraints indicating that food could not, under some circumstances, be high art. This hypothetical form of art is called ‘edible art’.

Słowa kluczowe EN
Food Aesthetics
Gustatory Experience
Taste
Art Form
Food Art
Aesthetic Appreciation
High Art
Dyscyplina PBN
filozofia
Czasopismo
Nordic Journal of Aesthetics
Tom
27
Zeszyt
55-56
Strony od-do
82-97
ISSN
2000-1452
Data udostępnienia w otwartym dostępie
2018-11-06
Licencja otwartego dostępu
Uznanie autorstwa- Użycie niekomercyjne- Bez utworów zależnych