Rozdział w monografii
Brak miniatury
Licencja

ClosedAccessDostęp zamknięty

La terminologia culinaria ottocentesca nel Manuale del Credenziere di Vincenzo Agnoletti

Autor
Jabłońska, Małgorzata
Data publikacji
2021
Abstrakt (EN)

The paper is focused on one of the works of Vincenzo Agnoletti, a 19t- century specialist of the Italian cuisine. As the author of popular cooking books, he managed to transfer his practical experience in the area onto wide range of readers, and proposed a new lexical model, far from the previous French influence, as far as the gastronomic language is concerned.

Słowa kluczowe EN
Italian cooking books, history of the Italian language, history of the Italian cuisine
Dyscyplina PBN
językoznawstwo
Tytuł monografii
Języki specjalistyczne w ujęciu diachronicznym i synchronicznym 2
Strony od-do
198-209
Wydawca ministerialny
Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
Licencja otwartego dostępu
Dostęp zamknięty