Praca licencjacka
Brak miniatury
Licencja

ClosedAccessDostęp zamknięty
 

Promowanie zachowań prośrodowiskowych w komunikacji warszawskich restauracji

Uproszczony widok
dc.abstract.enThe food service sector contributes significantly to environmental degradation. This impact may be limited in everyday practice. Being based on daily contact with guests, the industry is predestined to increase consumer awareness, influence eating habits and shape pro-environmental attitudes - encouraged by professional organizations that suggest possible tools. The work analyzes whether these tools are used in Warsaw restaurants, and if so, to which groups and how the message is directed.
dc.abstract.plSektor gastronomiczny znacząco przyczynia się do degradacji środowiska. W codziennych praktykach może to oddziaływanie ograniczać. Opierając się na codziennym kontakcie z gośćmi jest predestynowany do tego, by zwiększać świadomość konsumentów, wpływać na nawyki żywieniowe i kształtować postawy prośrodowiskowe, do czego zachęcają organizacje branżowe, podpowiadając narzędzia. Praca analizuje, czy narzędzia te są stosowane w warszawskich restauracjach, a jeśli tak, to do jakich grup i w jaki sposób kierowany jest przekaz.
dc.affiliationUniwersytet Warszawski
dc.affiliation.departmentWydział Stosowanych Nauk Społecznych i Resocjalizacji
dc.contributor.authorSkoczek, Zuzanna
dc.date.accessioned2025-01-09T12:46:16Z
dc.date.available2025-01-09T12:46:16Z
dc.date.defence2023-12-19
dc.date.issued2023
dc.date.submitted2023-12-15
dc.description.promoterTomanek, Paweł
dc.description.reviewerTomanek, Paweł
dc.description.reviewerOlczyk, Tomasz
dc.identifier.apd229023
dc.identifier.urihttps://repozytorium.uw.edu.pl//handle/item/163490
dc.languagepl
dc.language.otheren
dc.publisherUniwersytet Warszawski
dc.rightsClosedAccess
dc.subject.enpro-environmental behaviour
dc.subject.encommunication
dc.subject.engastronomy
dc.subject.enrestaurant
dc.subject.enecology
dc.subject.enenvironmental awareness
dc.subject.enmenu
dc.subject.ensocial media
dc.subject.enWarsaw
dc.subject.plPraktyki prośrodowiskowe
dc.subject.plkomunikacja
dc.subject.plgastronomia
dc.subject.plrestauracja
dc.subject.plekologia
dc.subject.plświadomość ekologiczna
dc.subject.plmenu
dc.subject.plmedia społecznościowe
dc.subject.plWarszawa
dc.titlePromowanie zachowań prośrodowiskowych w komunikacji warszawskich restauracji
dc.title.alternativePromoting pro-environmental behaviour in communication of Varsovian restaurants
dc.typeBachelorThesis
dspace.entity.typePublication